Boğaziçi Enerji Zirvesi

Sanayi, ekonomi ve nüfus bakımından hızla büyüyen bir ülkeyiz ve bu büyümeye paralel olarak enerji ihtiyacımız sürekli artıyor. Bu nedenle enerjinin en yüksek verimle üretilmesi, dağılması ve kullanılmasının; klasik enerji kaynaklarına alternatif olarak yenilenebilir enerji kaynaklarına ait potansiyelin de değerlendirilip sürdürülebilirliğin sağlanmasının büyük önem taşıdığını düşünüyoruz. Enerjiyi objektif bir bakış açısıyla ve bütün boyutlarıyla ele almak, bu alandaki farklı düşünce ve projeleri paylaşmak amacıyla “Boğaziçi Enerji Zirvesi” adlı etkinliğimizi düzenliyoruz.

Boğaziçi Üniversitesi Elektro Teknoloji Kulübü ve IEEE Öğrenci Kolu olarak enerjinin önemini anlatmak, enerji alanındaki yenilikçi çalışmaları ve projeleri desteklemek, enerji kullanımının dünyadaki ve ülkemizdeki durumuyla birlikte farklı enerji politikalarını değerlendirmek için bu zirveyi düzenliyoruz. Çünkü enerji sorununun çözümünün, dünyadaki çoğu üretimsel probleme çözüm getireceğine inanıyoruz.

Etkinliğimizde, dünyada ve Türkiye’de enerji alanında fark yaratan öncü firmaları, Türkiye’nin enerji politikalarına yön veren isimleri, ülkemizin en iyi üniversitelerinden gelen akademisyen ve öğrencileri bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Etkinlik, büyük çoğunluğunun Türkiye’nin dört bir yanından gelen akademisyenler, öğrenciler, gazeteciler ve firma temsilcilerinin oluşturduğu katılımcı profiline yönelik olmaktadır.